Stoixima Live

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οδηγίες για τη μεταγραφική περίοδο 2014-15 από την ΕΠΣΝΑ

Οδηγίες για τη μεταγραφική περίοδο 2014-15 έδωσε με ανακοίνωσή της η ΕΠΣΝΑ.
Αναλυτικά:
Σας παραθέτουμε τις ημερομηνίες στις οποίες θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών, οι οποίες αφορούν όλες τις κατηγορίες μεταβολής ποδοσφαιριστή:
  1. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: Από 1 έως ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014.
  2. ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:  Από 1 έως ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014.
  3. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: Από 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 έως ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 και από 2 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
  4. ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: Από 1 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και από 2 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
  5. ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ: Από 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 έως ΤΡΙΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και από 3 ΦΕΒΟΥΑΡΙΟΥ 2015 έως ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2015.
Ο κανονισμός εγγραφών, μεταγραφών κ.λ.π., έχει αναρτηθεί αυτούσιος στην ιστοσελίδα της Ενώσεώς μας, από όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σας παραθέτουμε τις κυριότερες τροποποιήσεις του ανωτέρω κανονισμού.
α.         Σε όλες τις περιπτώσεις που σωματείο αποκτά ποδοσφαιριστή, ΕΛΛΗΝΑ, αλλοδαπό ή κοινοτικό, με οποιοδήποτε τρόπο (πρώτη εγγραφή, μεταγραφή, υποσχετική, επανεγγραφή), θα πρέπει, επί τη ποινή απόρριψης, να προσκομίζεται πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο ή από ιδιώτη ιατρό για τους έλληνες και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, το οποίο να αποδεικνύει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι υγιής και μπορεί να αθλείται. Το ίδιο ως ανωτέρω πιστοποιητικό θα υποβάλλεται και σε κάθε νέα μεταβολή του ποδοσφαιριστή. Το πιστοποιητικό από ιδιώτη γιατρό ισχύει μόνο για τους 'Ελληνες και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, το οποίο να αναγράφει ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, καθώς και ότι είναι υγιείς και μπορούν να αθλούνται.
β.         Για την πρώτη εγγραφή ποδοσφαιριστή απαιτείται η συμπλήρωση του δεκάτου (10ου) έτους της ηλικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης μεταβολών.
γ.         Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές πλέον κατατάσσονται, ανάλογα με την υπηκοότητά τους στην κατηγορία είτε των κοινοτικών είτε των αλλοδαπών.
δ.         Στην αρχική εγγραφή κοινοτικών ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να υποβάλλεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διαβατηρίου από δικηγόρο, ο οποίος έχει τη σχετική πιστοποίηση ή από τις Πρεσβείες ή Προξενία των Χωρών τους στην Ελλάδα.
Οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής, θα πρέπει να υποβάλλουν δύο (2) δηλώσεις γονέα / κηδεμόνα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής, οι οποίες είναι πλέον συγκεκριμένες, σχέδια των οποίων είναι αναρτημένα στο site της Ενώσεως, στη στήλη Προκηρύξεις – Κανονισμός Μεταγραφών.
ε.         Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν πρώτη εγγραφή αλλοδαπών και κοινοτικών ποδοσφαιριστών, πλην του διαβατηρίου, δεν επικυρώνονται ή μεταφράζονται από δικηγόρο αλλά μόνο από την μεταφραστική εταιρεία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ή από πιστοποιημένο μεταφραστή ή μεταφραστικό γραφείο.
στ.      Για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και σε κάθε περίπτωση εγγραφής τους σε σωματείο, απαιτείται φωτοαντίγραφο άδειας νόμιμης διαμονής αλλοδαπού στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο που παρέχει δικαίωμα νόμιμης διαμονής κατά το χρόνο εγγραφής, νομίμως επικυρωμένης.
ζ.         Οι δηλώσεις των γονέων / κηδεμόνων ανηλίκων ποδοσφαιριστών, που υποβάλλονται σε κάθε μεταβολή ανήλικου ποδοσφαιριστή, επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής, είναι πλέον συγκεκριμένες, σχέδιο των οποίων σας αποστέλλεται.  Μπορείτε να τις αναπαράγεται με φωτοαντίγραφα ή να τις εκτυπώνεται από το site της Ενώσεως.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως προς το γνήσιο της υπογραφής από το Κ.Ε.Π., διότι η Ε.Π.Ο. δεν εμπίπτει στις ρυθμίσεις του νόμου περί κατάργησης υποχρέωσης επικυρώσεων αντιγράφων – εγγράφων.
η.         Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται – μεταγράφονται, μόνο σε τρία, το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία, κατά τη διάρκεια της περιόδου από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επομένου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες μόνο για δύο σωματεία.
θ.         Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015 κάθε σωματείο μπορεί να αποκτά με μεταγραφή απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών, έστω κι αν αυτοί έχουν εγγραφεί στο σωματείο από το οποίο θα μεταγραφούν, κατά την περίοδο των θερινών μεταγραφών – επανεγγραφών (καλοκαίρι 2014).
ι.          Ποδοσφαιριστές που έχουν εκδώσει προσωρινό δελτίο ή έχουν εγγραφεί σε σωματείο με πρώτη εγγραφή ενώ ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών, με την συμπλήρωση του 10ου έτους της ηλικίας τους, καθίστανται ελεύθεροι την 30/6 του ποδοσφαιρικού έτους που συμπληρώνουν το 10ο έτος της ηλικίας τους και μπορούν να επανεγγραφούν σε σωματείο της αρεσκείας τους. Ποδοσφαιριστές 7 - 10 ετών, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφή και όχι αποδέσμευση, μόνο κατόπιν προσφυγής στην Επιτροπή Ιδιότητας – μεταγραφών της Ε.Π.Ο. Η διαδικασία είναι η εξής: Κατάθεση της αίτησης μεταβολών στην Ε.Π.Σ. και υποβολή αίτησης στην Ε.Ι.Μ. της Ε.Π.Ο. και αποδεικτικό κατάθεσης παραβόλου ύψους 50 ευρώ στο λογαριασμό της Ε.Π.Ο.
Η κατάσταση με την δύναμη των ποδοσφαιριστών του σωματείου σας, που μας απέστειλε η Ε.Π.Ο. έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ενώσεως, με τον τίτλο «ΔΥΝΑΜΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ».
Εφιστούμε την προσοχή στα σωματεία, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, ο οποίος πλησιάζει τους 180 (ανώτατο όριο), ότι μετά την συμπλήρωση του αριθμού αυτού, αιτήσεις για έκδοση δελτίων θα απορρίπτονται από την Ε.Π.Ο. Θα πρέπει λοιπόν τα σωματεία αυτά, να προβούν σε αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, είτε ατομικά κατά την περίοδο των αποδεσμεύσεων (1-31/7) είτε ομαδικά και με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών του υπερβαίνει τους 140 στέλνοντας στην Ε.Π.Ο. (Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών) ονομαστική κατάσταση με τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό δελτίου) και καταβάλλοντας συγχρόνως ως παράβολο το ποσό των 200 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5082-021433-637 αποστέλλοντας σ’ αυτήν και την απόδειξη Τραπέζης. Η ομαδική αποδέσμευση αφορά μόνον ποδοσφαιριστές που ανήκαν στη δύναμη του σωματείου έως 30-6-2014. Τέλος η περίοδος που γίνονται οι ομαδικές αποδεσμεύσεις είναι 1 έως 31/7/2014, 1 έως 30/9/2014 και 2 έως 31/1/2015.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε αιτήσεις μεταβολών ελλήνων ποδοσφαιριστών περιόδου 2014-2015 (χρώματος μπλέ), στις οποίες από φέτος έχει προστεθεί υπεύθυνη δήλωση του ποδοσφαιριστή και του κηδεμόνα του για την αποδοχή του καταστατικού των κανονισμών της Ε.Π.Ο. κ.λ.π., η οποία πρέπει να υπογράφεται από  τον ποδοσφαιριστή και τον κηδεμόνα αν ο ποδοσφαιριστής είναι ανήλικος και παρακαλούμε όπως προβείτε σε λελογισμένη χρήση διότι, με απόφαση της Ε.Π.Ο. αυτές τιμώνται πλέον με ένα ευρώ, υποχρεουμένου του σωματείου να καταβάλει αυτό το ποσό. Το Δ.Σ. της Ενώσεώς μας αποφάσισε όπως δοθούν στα σωματεία μας δωρεάν τα έντυπα αυτά και σε βάρος του ταμείου της Ενώσεως.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι οι αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών θα γίνονται δεκτές από τις Υπηρεσίες της Ενώσεως, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 έως 13:00.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΠΑΝ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ                                                             ΓΕΩΡ. ΛΑΓΟΥΔΗΣ

Περισσότερα για τις Μεταγραφές απο την ΕΠΣΝΑ, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει μόνο ο συγγραφέας τους και όχι οι διαχειριστές του epimenoumepanaitolika@gmail.com . Η τελική δημοσίευση επώνυμων ή ανώνυμων σχολίων γίνεται μετά την έγκρισή μας στα πλαίσια του νόμου περί τύπου. Σας ευχαριστούμε.